TETTYE-IRMA ÚTI TANÖSVÉNY

Hol keressük? – Hogyan jutunk oda? Tömegközlekedési eszközzel, a 31, 33, 32Y-os buszokkal közelíthető meg legkönnyebben, a „Tettye tér” megállónál leszállva. A Tettye étterem előtt keleti irányba haladva, a Semiramis Garden Panoráma kávézó előtt balra kanyarodva, jobb oldalon pillantható meg a tanösvény nyitó információs táblája. Vagy ha valaki fentről a Mecsek felől érkezik (34, 34Y Dömörkapu buszfordulótól), akkor az egykori Vidámpark bejáratától jobbra (nyugatra) pillantható meg a nyitó információs táblája a tanösvénynek.

 

A tanösvényről:

A Tettye-Irma úti tanösvény 8 állomáspontra tagolható, az egyes állomásokkal kapcsolatos információk a túraösvény nyitó- és zárótábláján feltüntetett QR-kódok révén érhetők el okostelefonnal történő beolvasás után.

Tanösvényünk hossza és meredeksége olyan, hogy a még nem gyakorlott természetjárók (idősebbek, kisgyerekes családok) is könnyedén be tudjuk járni, a megfáradt túrázók azonban pihenésre alkalmas padokat is találnak útvonalunk mentén. A tanösvény mentén tájékoztató információk segítik a látogatókat. Ezek közül a rongálásveszélyre való tekintettel csak az ösvény két végpontján került kihelyezésre épített tábla, a többi pontnál csak állomásjelző jelek kerültek kifestésre.

Ezekhez a hely jellegével kapcsolatos információs egységek érhetők el, a technikai eszközök fejlődését kihasználva elektronikusan letölthetőek honlapunkról.

Létesítő:
– Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. – KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0001 projekt keretében.

Fenntartó:
– BIOKOM Nonprofit Kft.

Tel.: 72/502-101

Mit érdemes még megnézni?
• Tettye szirt – Balázs pihenő (kilátó pont)
• Tettye park, romok
• Havi-hegy