Pécsi Parkolás

Köszöntjük Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának hivatalos parkolási honlapján!

Oldalunkon a közterületi parkolással és a védett övezetbe történő behajtással kapcsolatosan kaphat részletes tájékoztatást. A fizető parkolóhelyek és a behajtási engedélyek díjainak megfizetésével Ön is hozzájárul Pécs Város városüzemeltetési közszolgálatának működéséhez.
Köszönjük!

Tisztelt Ügyfeleink!

Az alábbi táblázat tartalmazza a 2021 évi átmeneti bérlet díjakról szóló önkormánzati rendeletet.

2021.05.28. előtt megvásárolt bérlet és a kiadott engedély díja a 2021. júniusától megvásárlásra kerülő bérlet és a kiadott engedély díjába előzetes írásbeli kérelem alapján beszámításra kerül.

Nyomtatvány minta a bérlet ár beszámításhoz

 

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Pécs Megyei Jogú Város Polgármesterének 55/2020. (XII.30.) önkormányzati rendelete az alábbiak szerint rendelkezik:

“Valamennyi az üzemeltető által kiadott 2020. december 31. napján lejáró bérlet és engedély a várakozási díjmentesség megszűnését követő naptól számított 15. napig használható fel.”

Mint ismert, a kormány döntése értelmében május 25-től ismét fizetőssé válik Magyarországon a közterületi parkolás az így kijelölt zónákban.

Eszerint a parkolójegyek megváltása ettől az időponttól kötelező lesz Pécsett is, de a díjfizetés újraindulását követő időszak első két hetében a parkolóellenőrök fokozott rugalmassággal járnak majd el az ellenőrzések során.

A 2020-ban, tehát tavaly kiváltott, december 31.-én lejáró parkolóbérletek az ingyenes parkolás eltörlésétől számított 15 napig érvényesek maradnak.

Felhívjuk továbbá Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a megnövekedett megkeresések miatt az online ügyintézési idő 5 napra hosszabbodott, de természetesen Munkatársaink a lehetőségekhez képest a lehető leghamarabb dolgozzák fel az igényeket.

Kérjük a kérelmek benyújtásakor a fenti határidőt szíveskedjenek figyelembe venni!

A járványügyi veszélyhelyzet kapcsán egy kormányrendeletben országosan elrendelt várakozási díjmentesség hátrányosan érintette a parkolóbérletet vásárló pécsieket. A veszélyhelyzet előtt megváltott parkolóbérletek időarányos részének megtérítésére később nyílhat lehetőség. Abban az esetben, ha az önkormányzat ingyenes parkolás miatt kiesett bevételeit a döntést meghozó kormány kompenzálni fogja.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy –a korábbi gyakorlattal egyezően – részletfizetési kérelemmel fordulhatnak Társaságunkhoz. Esetleges 60 napon túli pótdíjtartozásról szóló felszólító levél vagy közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyás esetén is.

Közterületi parkolás Forgalomcsillapított és behajtásvédett övezetekre vonatkozó szabályok Pótdíjak
Fizető parkoló zónák kedvezményes igénybevételének szabályozása Forgalomcsillapított és behajtásvédett övezetekre vonatkozó díjszabás Ügyfélszolgálat
Fizető parkoló zónák igénybevételének díjai Behajtási engedélyek kiállításához szükséges iratok Parkolási és forgalomcsillapított övezeti térkép
Parkolóbérlet-rendelés Parkolás mobiltelefonnal Parkolási jogszabályok