Pécsi Parkolás

Köszöntjük Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának hivatalos parkolási honlapján!

Oldalunkon a közterületi parkolással és a védett övezetbe történő behajtással kapcsolatosan kaphat részletes tájékoztatást. A fizető parkolóhelyek és a behajtási engedélyek díjainak megfizetésével Ön is hozzájárul Pécs Város városüzemeltetési közszolgálatának működéséhez.

Köszönjük!

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a 2021. év második félévére, illetve a kedvezményesen 7 hónapra megváltott parkolóbérletek és behajtási engedélyek érvényességi ideje 2022.01.31-ig meghosszabbodik.

Tisztelt Ügyfeleink!

2021.05.28. előtt megvásárolt bérlet és a kiadott engedély díja a 2021. júniusától megvásárlásra kerülő bérlet és a kiadott engedély díjába előzetes írásbeli kérelem alapján beszámításra kerül.

Nyomtatvány minta a bérlet ár beszámításhoz

 

A járványügyi veszélyhelyzet kapcsán egy kormányrendeletben országosan elrendelt várakozási díjmentesség hátrányosan érintette a parkolóbérletet vásárló pécsieket. A veszélyhelyzet előtt megváltott parkolóbérletek időarányos részének megtérítésére később nyílhat lehetőség. Abban az esetben, ha az önkormányzat ingyenes parkolás miatt kiesett bevételeit a döntést meghozó kormány kompenzálni fogja.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy –a korábbi gyakorlattal egyezően – részletfizetési kérelemmel fordulhatnak Társaságunkhoz. Esetleges 60 napon túli pótdíjtartozásról szóló felszólító levél vagy közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyás esetén is.

Közterületi parkolás Forgalomcsillapított és behajtásvédett övezetekre vonatkozó szabályok Pótdíjak
Fizető parkoló zónák kedvezményes igénybevételének szabályozása Forgalomcsillapított és behajtásvédett övezetekre vonatkozó díjszabás Ügyfélszolgálat
Fizető parkoló zónák igénybevételének díjai Behajtási engedélyek kiállításához szükséges iratok Parkolási és forgalomcsillapított övezeti térkép
Parkolóbérlet-rendelés Parkolás mobiltelefonnal Parkolási jogszabályok