SZAKMAI DÍJAK, ELISMERÉSEK

A BIOKOM Kft. a tevékenységének elismeréséül a következő díjakat, kitüntetéseket kapta:
 
2024
Településfejlesztési díj
 
A tavalyi évben elnyert Városmarketing Gyémánt Díj után most Településfejlesztési Díjjal is elismerték a Rauch János Városi Sírkert Megújítási Programban létrehozott fejlesztéseinket és eredményeinket. Az idei negyedik alkalommal megrendezett ünnepségen közösségfejlesztés, szolgáltatásfejlesztés és infrastruktúra-fejlesztés kategóriában díjazták azokat az önkormányzatokat és önkormányzati cégeket, amelyek projektjeit a szakmai zsűri a legkiemelkedőbbnek ítélte. Kilenc Településfejlesztési Díj mellett idén tíz különdíjat is átadtak a Gödöllői Királyi Kastélyban. Rendkívüli szakmai elismerést jelent ez, hiszen a Pécsi Köztemető az első olyan pályázó és nyertes, aki temetői fejlesztéssel díjat érdemelt.
 
2023
Városmarketing Gyémánt Díj

Idén kilencedik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díjat. A pályázatokat egy 50 fős független szakmai zsűri bírálta el, akik a meghatározott bírálati szempontok mellett a színvonalasnak ítélt városmarketing tevékenységeket díjazta.

Az eseményen a „Marketingstratégiai, márka- és identitásépítési, arculati program” kategóriában a BIOKOM NKft.-t a Rauch János Városi Sírkert Megújítási Program keretében megújított temetői weboldal kapcsán díjazták.

2023 

 

Baranya legnagyobb közszolgáltató foglalkoztatója a BIOKOM Nonprofit Kft.
Ünnepélyes keretek között a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Dunántúli Napló, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network gazdasági évzáróján mutatták be a TOP 100 kiadványt, mely a vármegye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi. amely a vármegye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi.

2022

Városmarketing Gyémánt Díj

Immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díj pályázatot, amelyre 146 városmarketing programmal pályáztak városok országszerte.

Pécsről olyan városmarketing programok nyertek Városmarketing Gyémánt Díjat, amelyekkel tudatosan, közvetlenül hozzájárultak a város imázsának, ismertségének és elismertségének növeléséhez.

Az eseményen a „Városfejlesztési, pályázati projektek marketingje” kategóriában a BIOKOM NKft.-t a Pintér János Parkmegújítási Program 2.0 és a Kerékpáros szervízpontok és rollertárolók kapcsán díjazták.

2022

A BIOKOM NKft. Baranya megye legnagyobb foglalkoztatója.

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Dunántúli Napló, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network gazdasági évzáróján mutatták be a TOP 100 kiadványt, mely a megye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi. Az élmezőnyt a Mecsek Füszért Zrt. vezeti, megelőzve az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt-t valamint a PANNONENERGIA-SERVICE Kft.-t.

A rendezvényen köszöntötték Baranya megye legnagyobb adófizetőit valamint a megye városainak legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó vállalkozásait.

Baranya megye legnagyobb foglalkoztatója:

BIOKOM NKft.

2022

Családbarát Munkahely címet kapott társaságunk, amely fontos visszajelzés arra vonatkozóan, hogy számos intézkedéssel segítjük a munka és magánélet közti egyensúly megteremtését dolgozóink számára.

2021

A BIOKOM NKft. „Az év felelős foglalkoztatója” ezüst fokozatú minősítést vehette át visszajelzésként arra, hogy Társaságunk értékként kezeli munkavállalóit, és biztos hátteret nyújt nekik a nehéz mindennapokban

 

2017

Pro Natura emlékplakett

 

A Pro Natura emlékplakett a természetvédelem érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató személyek és szervezetek részére adományozható. 2017-ben cégünk erdőgazdálkodási részlege részesült e rangos kitüntetésben.

 

 

2015. 

MagyarBrands-díjban részesült a BIOKOM Nonprofit Kft.

Önkéntes kamarai tagunk, a BIOKOM Nonprofit Kft. kiemelkedő sikert ért el az országos szakmai minősítésen és elnyerte a MagyarBrands- díjat. A MagyarBrands program a legkiválóbb hazai márkák bemutatását és minősítését tűzte ki célul, a legjobb termékekre és szolgáltatásokra hívja fel a figyelmet.
A Szakértői Bizottság hatodik éve díjazza a fogyasztók számára megbízhatóságot és minőséget képviselő márkákat és cégeket. A díjazott márkákhoz kapcsolt értékek olyan kézzel fogható előnyt jelentenek, amely révén növekszik a nyújtott szolgáltatások megbízhatósága, elismertsége.
A díj odaítélésekor több szempontot vesznek figyelembe. Az értékelés során először is azokat a márkákat választják ki, amelyek a múlt, a tulajdon, a foglalkoztatás és az identitás számszerűsíthető kritériumai alapján érdemesek arra, hogy közülük kerüljenek ki a végső díjazottak.
A második fázisban a tradíció, a reputáció, az identitás, az ismertség és a kedveltség ismérvei alapján számítják azt a MagyarBrands márkaérték-mutatót, amely alapján eldől a díjazottak sorrendje.
Ezek alapján a pécsi városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM Nonprofit Kft. igazi magyar üzleti márkának számít. A társaság a szakmai zsűri véleménye alapján minőségi, üzleti és fogyasztói szempontból is a legjobbak közé tartozik – úgy kapta meg az elismerést, hogy nem pályázott a díjra, hanem független szakértőkből álló bizottság tagjai jelölték és ismerték el tevékenységét.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

Ünnepélyes keretek között adták át a gazdasági önkormányzat elismeréseit 2015. február 13-án, pénteken. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2015. január 23-i ülésen hozta meg döntéseit. A kamara ezzel az elismeréssel kívánta honorálni a gazdasági szervezet kiemelkedő környezetvédelmi teljesítményét, amely hozzájárult a megye környezetvédelmi helyzetének javításához, új környezetbarát technológiák kifejlesztéséhez, piacképes bevezetéséhez.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj egyik kitüntetettje: a BIOKOM Nonprofit Kft.

Indoklás:

A BIOKOM Nonprofit Kft. tevékenysége két fontosabb terület köré csoportosítható: hulladékgazdálkodás és városüzemeltetés. 2014. évben megvalósult a Mecsek-Dráva Regionális Hulladékgazdálkodási Program, mely projekt területileg 313 települést, és mintegy 426 ezer főt érint a régióban. A program eredményeként Pécsett egy komplex, az országban a legkorszerűbb, de egyben legköltséghatékonyabb begyűjtési rendszere került bevezetésre, amelyben megvalósul a teljes körű szelektív gyűjtés. Ennek köszönhetően a lerakott hulladék mennyisége 30% alá csökken. A hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztések mellett kiemelendő a városi csemetekert létrehozása, a közparkokban az öntözőrendszerek beüzemelése, valamint az országban az elsők között vezetették be a természet közeli erdőművelést.

2010.

A PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA 2010. ÉVI KITÜNTETETTJEI

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kitüntetési Rendje alapján a kamara elnöksége dönt a kamarai díjak kitüntetettjeiről. A kitüntetésekre számos javaslat érkezett a kamarai testületek és tisztségviselők részéről.

A kamara elnöksége mérlegelve a javaslatokat, a következő döntéseket hozta:

Baranya Megyei Innovációs Díj

A kamara ezzel az elismeréssel kívánja honorálni azt a kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztő munkát, amely
– termékfejlesztést
– technológiai fejlesztést
– technológia transzfert
– informatikai rendszerfejlesztést
– szolgáltatásfejlesztést
– szervezetfejlesztést vagy high-tech termelő beruházást valósított meg az elmúlt 2 év során.

A cím pályázattal nyerhető el, melyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagjaként, Baranya megyében bejegyzett vállalkozás vezetője vagy tulajdonosa ill. egyéni vállalkozó nyújthat be.

A Díj kitüntetettje: a BIOKOM Kft.

Indoklás:

A BIOKOM Kft. pályázati forrás felhasználásával egy elektronikusan dokumentált hulladékgazdálkodási rendszert épített ki, amely lehetővé teszi többek között a gépjárművek valós idejű nyomon követését, az üzemanyag-felhasználás ellenőrzését, optimális járattervek készítését, a környezet mérsékeltebb terhelését. A hulladékgazdálkodás területén ez az első ilyen átfogó rendszer Magyarországon.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A kamara ezzel az elismeréssel kívánja honorálni a gazdasági szervezet kiemelkedő környezetvédelmi teljesítményét, amely hozzájárult a megye környezetvédelmi helyzetének javításához, új környezetbarát technológiák kifejlesztéséhez, piacképes bevezetéséhez.
A cím pályázattal nyerhető el, melyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagjaként, Baranya megyében bejegyzett vállalkozás vezetője vagy tulajdonosa ill. egyéni vállalkozó nyújthat be.
A Díj kitüntetettje: a BIOKOM Kft.

 

Indoklás:

A BIOKOM Kft. több mint egy évtizede bevezetett új szolgáltatásai és az átgondolt hulladékgazdálkodási logisztika számokban is kifejezhető legfontosabb érdeme, hogy több, mint 300.000 m3 hulladék lerakóban történő végleges elhelyezését előzték meg. Százezer ember hulladékát biztonságosan elhelyezték, miután a jogszabályi szigorodások miatt a régióban bezárták a környezetvédelmileg nem megfelelő hulladéklerakókat 2009 júliusában.

Innovációs díjat nyert a BIOKOM Kft.

A BIOKOM Kft. nyerte el az eddig elvégzett munkájának elismeréseként a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség innovációs díját a közép- és nagyvállalatok kategóriájában. A térség szolgáltatója azért kapta az elismertségét növelő kitüntetést, mert az utóbbi másfél évtizedben folyamatosan fejlődött, fejlesztett. Az ügynökség a pályázó társaságok kiemelkedő innovációs teljesítményét (új termék, új eljárás, új innovatív szolgáltatások értékesítése, létrehozása, bevezetése), jelentős társadalmi hasznot elérő fejlesztéseit díjazta idén úgy, ahogyan az elmúlt években is. A BIOKOM Kft. nem egyetlen konkrét projekttel indult, hanem az elmúlt években megvalósított fejlesztéseit gyűjtötte egybe. Így a BIOKOM Kft. a komplex hulladékgazdálkodási programjáért, a szelektív hulladékgyűjtés területén elért beruházások végrehajtásáért, a műszaki kutatás-fejlesztésért kapta az elismerést elsősorban.

A csomagolóanyag és a zöldhulladék szelektív gyűjtésének segítségével az elmúlt 13 évben mintegy 300 ezer köbméternyi hulladéktól kímélte meg a cég a lerakókat. Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy szabad kapacitásaik egy részét lefoglalhassák a Pécs környéki, saját hulladéklerakóikat bezárni kényszerült települések. A díj elsősorban a társaság elismertségét hivatott növelni, pénzjutalommal nem járt.

Díjat nyert a BIOKOM Kft. ügyvezető igazgatója

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) gazdaságpolitikai fórumán, 2010. december 3-án a Művészetek Palotájában adták át az Év Vállalkozója díjakat. Baranyából Dr. Kiss Tibor, a BIOKOM Kft. ügyvezető igazgatója és Szathmáry Elemér, az Önitató Kft. ügyvezető igazgatója vehette át a kitüntetést.

2009.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, március 15-e alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Dr. Kiss Tibornak, a BIOKOM Kft. ügyvezető igazgatójának, a KvVM miniszteri biztosának a Fejlesztési Igazgatóságnál miniszteri biztosként az európai uniós támogatások gyorsabb és hatékonyabb felhasználása érdekében megvalósított szervezetfejlesztési intézkedéseiért, magas szintű irányító tevékenységéért.

2008.

A 2008. évben az „Év Esélyteremtő munkahelye” vándordíjat a dél-dunántúli régióban a BIOKOM Kft. nyerte, a kis- és középvállalkozás kategóriában. A vándordíj 2008. november 27-ei átadásával a BIOKOM Kft. e területeken végzett kiemelkedő és példaértékű gyakorlatai kerültek elismerésre.
Városháza Emlékérmet vehetett át a Város Napján Genczler István, a BIOKOM Kft. gazdasági igazgatója. A kitüntetést a BIOKOM Kft. gazdasági stabilitásának megalapozása és fenntartása érdekében végzett eredményes munkájának, példaértékű szakmai eredményeinek elismeréseként ítélte neki a Pécsi Közgyűlés.

2006.

Társaságunk elnyerte az ÖKOPROFIT Cég 2006 minősítést az ÖKOPROFIT International INTERREG IIIC projektben való részvételt követően. A program lehetővé tette a cégen belüli környezetbarát stratégiák kialakítását, meghonosítását. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Város Napja alkalmából Pro Civitate kitüntető címet adományozott Kiss Tibor ügyvezető igazgatónak a környezetvédelem és hulladékgazdálkodás terén elért szakmai és tudományos munkájáért, innovatív ügyvezetői tevékenységéért, valamint fejlesztési és beruházási üzletpolitikája elismeréseként.
A Baranya Megyei Közgyűlés 2006. október 10-én a BIOKOM Kft. ügyvezető igazgatójának a regionális hulladékgazdálkodási rendszerek tervezése és létrehozása érdekében huzamosabb időn át végzett kiemelkedő színvonalú szakmai tevékenységéért Területfejlesztési díjat adományozott.

2005.

A Magyar Köztársaság Elnöke, Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter javaslata alapján, március 15-e alkalmából a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét adományozta Kiss Tibornak, a BIOKOM Pécsi Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatójának. A díj annak a szakmai tevékenységnek az elismerése, amelyet Kiss Tibor a dél-dunántúli régió modern hulladékgazdálkodásának megteremtéséért, az ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ kifejlesztéséért tett.

2004.

Társaságunk a Magyar Sajtó Napja alkalmából kapta meg a Hiteles és Sokoldalú Tájékoztatás díjat, az előző évben elindított Zöld Suli oktatási programnak, valamint több környezetvédelmi rendezvény megvalósításának és nagysikerű lakossági kampányának köszönhetően.
A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának Tanácsa cégünk vezetőjét, Kiss Tibor ügyvezető igazgató urat, eredményes szakmai, oktatási és kutatási tevékenységéért, a hallgatók gyakorlati képzésében nyújtott önzetlen segítségéért PRO FACULTATE RERUM METALLICARUM kari emlékéremmel tüntette ki. Kiss Tibor ügyvezető igazgató a díjat a Miskolci Egyetem ünnepi tanévnyitó kari tanácsülésén vehette át 2004. szeptember 11-én.
Az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága területfejlesztési munkájának elismeréséül Zsolnay Díjat adományozott a BIOKOM Kft. ügyvezető igazgatójának, Kiss Tibornak.

2001.

A BIOKOM Kft. 2000. évi tevékenységének elismeréseként az elsők között nyerte el a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének elnöksége által alapított „A környezet védelméért” elnevezésű díjat.

2000.

A Magyar Sajtó Napján a BIOKOM Kft. elnyerte a lakosság tájékoztatására fordított figyelmével, a Hiteles és Sokoldalú Tájékoztatás Díját a média képviselőitől.
Cégünk elnyerte a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi díját is, a Baranya Megyei Innovációs Díjat.

1999.

Az Ipari Műszaki Fejlesztésért Alapítvány az „Ipar a környezetért díj” átadásával ismerte el a BIOKOM Kft. innovatív tevékenységét.

1998.

A társaság tevékenységét Környezetünkért Emlékplakettel jutalmazta a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium.