HÓ- ÉS SÍKOSSÁGMENTESÍTÉS

 

Gépi hó és síkosság-mentesítés
Kézi hó- és síkosság-mentesítés
Városrészek

 

A hó- és síkosságmentesítés 2017-2018 évi szezon 2. periódusában, 2018. januártól-március végéig összesen 14 db elrendelésre volt szükség. Ebből 5 alkalommal kellett hó- és síkosságmentesítést végezni, és további 9 alkalommal volt szükség síkosságmentesítésre.

Januárban 3, februárban 7, és márciusban is még 4 beavatkozásra volt szükség. Az utolsó „bevetésre” március 19-én került sor. Az összesen mintegy 110 km mentesítendő felületből (járdák, buszmegállók, gyalogátkelő-helyek) 31 km-t továbbra is a Biokom N. Kft. saját állománnyal látja el Belváros-Mecsek-Nyugat és Somogy-Vasas-Hird területén, 6 autó, 4 kistraktor és 26 fő dolgozó bevonásával.

A többi városrészben szerződött alvállalkozók dolgoztak. Uránvárosban a Lukács Trade Kft., Kertváros Kelet és Budai városrészben a Platina Bau Zrt. dolgozott idén is, Kertváros-Nyugat területén új partner a Green-Építő Kft. nyerte a feladatellátást. Küzdelmes év eleje volt az időjárással (esett-elolvadt-újrafagyott-újraesett és így tovább). A munkák mondhatni problémamentesen zajlottak, jelentősebb észrevétel, lakossági panasz nem érkezett.