1998

1998. a BIOKOM Kft. életében a megvalósult beruházások átadásának az éve, amelyet jól érzékeltetnek a megjelent sajtócikkek is:

Pécset ellepték az UFÓ-k 
Pécs, 1998. január 6.

A BIOKOM Környezetgazdálkodási Kft. az év elején intézmények, forgalmasabb csomópontok közelébe gyűjtőpontokat alakított ki, hogy lehetőséget teremtsen a másodnyersanyagok hulladéktól való elkülönítésére, azaz szelektálására. A BIOKOM Kft. gyűjtőpontjai mindesetben három, 1,3 m3-es zöld, sárga, kék – UFÓ-knak becézett – hulladékgyűjtő edény alkotja. A BIOKOM Kft. gyűjtőpontjain lehetőség nyílik: üveg, műanyag, papír alapú másodnyersanyagok elhelyezésére. A BIOKOM Kft. gyűjtőpontjai megtalálhatóak Pécs város legforgalmasabb és lakótelepi (Kertváros, Uránváros, Szigeti-külváros, Budai vám) részein.

Ufók ürítése, Pécs

Ufók ürítése, Pécs

VOLVO-bemutató
Pécs, 1998. március 17.

Ünnepélyes gépjárműátadást rendezett a BIOKOM Környezetgazdálkodási Kft. és a VOLVO Autó Hungária Kft. Pécsett az Ifjúság Ház előtti autóparkolóban. A BIOKOM Kft. az 1998-as év elején írta ki pályázatát: 200 millió forint értékben gépjárműre, 103 millió forint értékben edényzetre és 200 millió forint értékben válogatóműre. A hulladékszállító tendert a VOLVO Hungária Kft. nyerte el. A tíz pályázó közül nyertesként kikerülő társaság a legkedvezőbb árral, a legjobb műszaki feltételekkel, és a még 10 év múlva hatályos európai szabványoknak megfelelő, eurokonténeres járműveivel nyerte meg a bírálókat. Az eseményen részt vett többek között: Papp Béla, Pécs M. J. Város alpolgármestere, Dankó László, a Központi Környezetvédelmi Alap (KKA) igazgatója, Soó László, a Pécsi Közüzemi Rt. vezérigazgatója, Szőke Péter, a VOLVO Kft. vezérigazgatója.

Volvo hulladékszállító járművek, Pécs

Volvo hulladékszállító járművek, Pécs

Ügyfélszolgálati iroda átadása
Pécs, 1998. április 1.

Több mint 220 ezer ügyfele van Baranyában a BIOKOM Környezetgazdálkodási Kft.-nek. A cég szolgáltatási területén ezért nagyon sokaknak kell hulladékügyekben közvetlenül a kft.-hez fordulnia. Április elején – részeként a 30 éves irodaház felújítási programjának – ünnepélyesen átadták az új, korszerű recepciót, pénztárat, ügyfélszolgálati irodát Pécsett, a központi épület földszintjén. Az építtető külön gondolt a mozgássérültekre, lejtős feljáró készült a tolókocsiknak.

Pascal Le Miére a MONYX Kft. ügyvezető igazgatója, a CGEA Kelet-Közép Európai Csoportjának Hulladékgazdálkodási üzletágának vezetője, Kiss Tibor BIOKOM Kft. ügyvezető igazgató és Péter Pál, Pécs M.J. Város Közlekedési és Kommunális Bizottságának elnökének

Pascal Le Miére a MONYX Kft. ügyvezető igazgatója, a CGEA Kelet-Közép Európai Csoportjának Hulladékgazdálkodási üzletágának vezetője, Kiss Tibor BIOKOM Kft. ügyvezető igazgató és Péter Pál, Pécs M.J. Város Közlekedési és Kommunális Bizottságának elnökének

 

Felújított BIOKOM székház, Pécs

Felújított BIOKOM székház, Pécs

Válogatómű-átadás
Pécs, 1998. december 3.

A pécsi BIOKOM Környezetgazdálkodási Kft. 1996-ban a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium pályázatán hat megye területén elnyerte a programgazdai feladatok ellátásának jogát csomagolóeszköz, akkumulátor és gumiabroncsok visszagyűjtése területén. A BIOKOM Kft., mint rendszergazda létrehozta a Dunántúli Hulladékhasznosító Konzorciumot (DHK) és igen jelentős állami fejlesztést kapott. Az állami fejlesztési támogatás és a saját finanszírozású beruházások hatására az 1997-98-as évben megindult a jelenleg önkormányzati hatáskörbe utalt hulladékkezelés korszerűsítése, elsőként a termékdíjas hulladékok visszagyűjtésének megoldásával. Cégünk 1998 tavaszán befejezte edényzet és gépjármű beruházásait, és elkezdte megvalósítani a szelektív hulladékgyűjtés folyamatának utolsó állomását, a válogatóművet. Magyarország első és Közép-Kelet Európa legnagyobb, az EU-normáknak is megfelelő hulladékezelő-központját és válogatóművét Denis Gasquet (CGEA vezérigazgató), Dr. Toller László (Pécs M.J. Város polgármestere) avatta fel ünnepélyes keretek között 1998. december 3-án.